5 Cara Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

SEKARANG DAH TAK BESTT NAK SHOPPING BAJU SEBAB PEYUT MAKIN BUNCIT 😭😭😭 Baju semua dah ketat kat peyyut! Nak beli yang baru pun still jadi oversizedd 😭😭 Sis lemah la macam ni!#Tim Sista nak share 5 cara yang sangat mudah utk korang follow, mcm mana nak kuruskan peruut dalam masa seminggu! Wahhhh bestnya! 😍😍😍 Diizinkan SHARE untuk manfaat bersama 😍

Kurangkan Garam Dalam Makanan😍😍😍

Apa kaitan garam dengan gemuk kan? Sepatutnya gula jelah yang bersalah.

Haa… silap tu tau. Garam juga boleh menyebabkan gemuk dan perrut buncit. Kerana garam yang berlebihan akan menyebabkan air tersimpan di dalam baddan dengan lebih banyak. Ini juga adalah punca kepada GEMUK AIR. 😍😍😍

Kurangkan Pengambilan Gula 😍😍

Pengambilan gula bukan terhad di dalam minuman sahaja ya. Gula juga tersembunyi dan banyak terkandung di dalam karbohidrat yang kita ambil seharian seperti nasi putih, roti, pasta dan lain-lain.

Jadi, untuk mengelakkan gula yang berlebihan di dalam baadan, kurangkan pengambilan gula di dalam minuman, gantikan nasi putih dengan nasi basmathi atau nasi beras perang dan kurangkan pengambilan roti putih dalam menu seharian.

Gula yang berlebihan yang tidak digunakan boleh terkumpul di dalam baddan dan menyebabkan peningkatan berat bbadan seterusnya perut menjadi buncit seperti mengandung 4-5 bulan. πŸ™

Nak pakai kain atau seluar pun kurang selesa kan?

Minum Air Masak Yang Banyak 😍😍😍

Kita suka sangat minum air manis kan? Lepas makan nasi yang banyak pun kita suka minum air manis. Terutamanya apabila makan di kedailah.

Jom mulai hari ini amalkan meminum air masak mengikut keperluan tubuh ya. Setiap 25 kg kalian perlu minum 1 liter air masak.

Dengan adanya air yang banyak di dalam bbadan, ia dapat mencairkan garam/sodium yang terkandung di dalam tubbuh dan menggalakkan pengeluaran air yang berlebihan dari baadan.

Lakukan Senaman Secara Rutin 😍😍😍

Ramai yang buat sit up tapi perrut yang buncit tidak dapat dikempiskan juga kan? Sebab apa?

Sebab jika peruut buncit biasanya berkadar langsung dengan berat baddan yang tinggi, kalian perlu menurunkan berat bbadan terlebih dahulu. Apabila berat badaan menurun, secara automatik pperut juga akan mengecil.

Selepas berat baddan sudah mulai turun, barulah kalian boleh melakukan senaman untuk mengecilkan perut buncit.

By | 2017-11-08T23:37:03+00:00 October 4th, 2017|Tips|0 Comments

Leave A Comment